Vlády na Západe podporujú pluralitu v médiách
Vlády vyspelých štátov podporujú menšie a slabšie médiá. Daňové úľavy. Podpora investícií. Nižšie poštové tarify. Vývoj ekonomických podmienok tlače v SR v r. 1989-1995.