Sociálna situácia ľudstva sa zlepšila, avšak rozdiely medzi chudobnými a bohatými krajinami sa prehĺbili - Stanek, Vojtech
Konferencia OSN o sociálnom rozvoji v marci 1995 - tri globálne sociálne problémy - zníženie chudoby, rozvoj produktívnej zamestnanosti, zníženie nezamestnanosti. Problém chudoby, problém sociálneho rozvoja v ekonomicky stagnujúcich krajinách, problém nezamestnanosti vo svete. Medzinárodné a národné úsilie o riešenie sociálnych problémov. Politická deklarácia Konferencie OSN o sociálnom rozvoji v Kodani.