Naděje, výzvy a rizika Evropy na přelomu století Rozhovor s prof. Ottou Pickem - Pick, Otto
Praha - október 1995 - medzinárodná konferencia na tému Nádeje, výzvy a riziká Európy na prelome storočí. Rozhovor s prof. O.Pickom o výsledkoch konferencie. Perspektívy vývoja v Európe (rozšírenie EÚ, prípadne NATO smerom na východ). Predpokladaný vývoj Európy do r. 2025. Ekonomické problémy. Politická a bezpečnostná problematika. Negatívny postoj Ruska k rozširovaniu NATO. Vzťah USA k Európe. Význam konferencie.