Na Slovensku majú pri hľadaní práce starší nezamestnaní dlhšie hmotné zabezpečenie - Rievajová, Eva
Novela zákona č. 1/1991 Zb. o zamestnanosti. Nezamestnaným nad 50 rokov veku sa poskytuje hmotné zabezpečenie až 12 mesiacov. Zvyšovanie počtu občanov odkázaných na sociálne zabezpečenie. Zabezpečenie nezamestnaných vo vyspelých krajinách. Rozdiely medzi slovenským a českým systémom sa stále zväčšujú.