Podstata a funkce regionální politiky - Macháček, Jaroslav
Regionálna ekonomika je považovaná za súčasť regionalistiky a tvorí rámcovú, súhrnnú tematickú oblasť štúdia priestorových javov, procesov a vzťahov. História odboru regionalistiky ako viacodborového poznávacieho systému. Región ako systémový objekt. Štúdium regionálnej ekonomiky ako jedného z odborov regionalistiky. Regionalistika nie je totožná s regionalizáciou (súbor metód vymedzovania regiónov). Regionalizácia je súčasťou metodologickej základne regionalistiky.