Fiskální politika, tvorba kapitálu a kapitalismus - Feldstein, M.
Analýza fiškálnej politiky USA. Vládna politika obmedzuje úspory a implikuje veľké umŕtvené straty. Daňová a transferová politika. Dane z kapitálových príjmov. Príspevky na dôchodkové zabezpečenie. Medzinárodné toky kapitálu. Pokračujúca nízka miera úspor v Európe a USA by znamenala nízke investície, podstatnú umŕtvenú stratu a nižšiu mieru rastu. Nedostatok súkromného kapitálu a z toho vyplývajúca znížená miera ekonomického rastu, by viedli k oslabeniu samotného kapitalizmu.