Hľadanie východísk ekonomického rastu. 4 Rešpektovanie podmienok svetového hospodárstva a trhu zabezpečí rovnováhu, čo je predpokladom na vstup do EÚ - Baránik, Michal
Oživenie stavebnej činnosti zabezpečí rast zamestnanosti. Investície do mimoinvestičných faktorov. Potreba zmeny technickej štruktúry a zvýšenia konkurencieschopnosti. Stabilný rast závisí aj od monetárnej, rozpočtovej, menovej, príjmovej a zahraničnoobchodnej politiky.