Nemôžeme kopírovať vyspelé ekonomiky - Blaas, Gejza
Uplatnenie regionálnych prístupov v agrárnej politike u nás a v ostatných štátoch. Spoločná agrárna politika Európskeho spoločenstva (CAP). Tzv. zelené opatrenia - najmä transfery z verejných rozpočtov na podporu infraštruktúry a ekologických a sociálnych cieľov. Rešpektovanie odlišných podmienok na Slovensku. Regionalizácia agrárnej politiky.