Nedostatočne poznáme cudzie jazyky..
Pozitívny nárast vo vývoji cestovného ruchu SR za r. 1994. Vyše 15 tisíc podnikateľských subjektov cestovného ruchu. Najnavštevovanejšie oblasti. Finančné výdavky počas pobytu. Devízové príjmy. Zahraničný cestovný ruch organizovaný prostredníctvom cestovných kancelárií na Slovensku. Domáci cestovný ruch.