SR vykazuje aktívnu bilanciu s každým členom CEFTA - Švec, P.
Pozitívna tendencia zahraničnoobchodného obratu s krajinami CEFTA. Pripravované rozšírenie CEFTA. Vzájomný obchod medzi SR a jednotlivými krajinami CEFTA. Rastie vývoz slovenských agrárnych výrobkov do Poľska. Vzájomný obchod štátov CEFTA.