Vývoj Evropské unie a předpoklady vstupu ČR - Mervart, J.
Vývoj v Európskej únii (EÚ). Hlavné opatrenia Európskeho menového systému. Príprava a realizácia menovej únie (Maastrichtské dohody). Možnosti a spôsoby prispôsobovania menovej politiky ČR vývoju EÚ.