Spoločnosť pre poistenie úverov dopĺňa chýbajúcu legislatívu Ministerstvo financií SR schválilo koncepciu financovania a poisťovania vývozu - Gulčík, I.
Zabezpečovanie štátnej podpory vývozu uskutočňuje spoločnosť pre poistenie úverov (SPE), ktorú založilo MF SR v r.1993. Poistenie tuzemských vývozcov proti riziku nesplatenia poskytnutého vývozného úveru zahraničným odberateľom. Na realizáciu exportného financovania nie je vytvorený legislatívny a inštitucionálny priestor. Koncepcie MF SR na transformáciu činnosti SPE na špecializovanú finančnú inštitúciu rozšírením jej činnosti o zvýhodnené financovanie vývozu. Získavanie zdrojov na túto činnosť. Poskytovanie zvýhodnených úverov.