Zdravotné poisťovne: sústredný nábor a sľuby Konkurenčný boj môže ukončiť navrhovaná novela zákona - Krištofičová, Dagmar
Konkurenčný boj v oblasti zdravotného poistenia. Vznik zdravotných poisťovní, ktoré ponúkajú svoje služby nad rámec Liečebného poriadku. Stručný prehľad činnosti zdravotných poisťovní, ktoré v súčasnosti pôsobia na trhu: Vzájomná životná poisťovňa. Chemická zdravotná poisťovňa Apollo. Slovenská hutnícka zdravotná poisťovňa Sideria. Poisťovňa Perspektíva. Poisťovňa Ministerstva vnútra SR. Družstevná poisťovňa Druzap. Združená zamestnanecká poisťovňa Istota. Železničiarska zamestnanecká poisťovňa Garant.