Slovensko chce byť aktívnou súčasťou Svetovej energetickej rady - Slamka, D.
Svetová energetická rada (World Energy Council) je multienergetická mimovládna nekomerčná konfederácia. Zdroje údajov o energetike. Efektívne využívanie zdrojov a produktov. Program Východ - západ. Trh energií. Stratégie a analýzy. Slovenský výbor Svetovej energetickej rady.