Odkúpenie bytu nájomníkom je možnosť, ktorú treba využiť
Zákon NR SR č. 182/1993 Zb. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov a jeho novelizácia zákonom č. 151/1995 Zb. Nájomné nepokrýva náklady na údržbu. Nutnosť zvýšenia nájomného. Ekonomicky slabší obyvatelia sa budú musieť presťahovať do menších bytov alebo na vidiek. Odpredaj bytov je pre doterajších nájomníkov finančne výhodný. Historické byty. Postih neplatičov nájomného. Stavebné sporenie.