Namiesto siedmich noviel jeden zákon - Jablonková, Zdenka
Zákon o dani z pridanej hodnoty, schválený NR SR 17.11.1995, nadobudne účinnosť od 1.1.1996. Zároveň sa zruší zákon č. 222/1992 Zb. o dani z pridanej hodnoty a všetkých jeho sedem noviel. Zníženie základnej sadzby na 23 perc. Jednoznačnejšie pojmy. Zvýhodnenie exportérov.