Evropská dohoda a české bankovnictví - Procházka, P.
Platnosť Európskej dohody o pridružení ČR do EÚ od 1.2.1995 a súvisiace zmeny. Rozvoj vzájomnej spolupráce ČR s krajinami EÚ. Podiel krajín EÚ na celkovom obrate zahraničného obchodu ČR presahuje 50 perc. Proces pridruženia bankovníctva ČR do EÚ. Menová politika a bankový dozor. Formálne ustanovenie Európskeho menového inštitútu od 1.1.1994 ako budúcej "centrálnej banky Európy". Spolupráca s EIB a PHARE v oblasti bankovníctva.