Agrárna nezamestnanosť a zmeny slovenského vidieka - Buchta, Stanislav
Z histórie slovenského vidieka. 30. roky - Slovensko - klasická agrárna krajina. Po druhej svetovej vojne - industrializácia, urbanizácia, kolektivizácia. Súčasný vývoj - postupná transformácia poľnohospodárstva. Vývoj agrárnej zamestnanosti za posledné roky (1990-1994). Nový fenomén na trhu práce - agrárna nezamestnanosť. Agrárna nezamestnanosť v niektorých regiónoch Slovenska. Migrácia mužskej vidieckej populácie do zahraničia (Česko, Rakúsko, Nemecko). Snaha o samozásobenie sa na vidieku - zdravotné, hygienické a ekologické bariéry. Problém vidieckej chudoby.