Cestovní ruch v rozvojovém světě
Medzinárodný cestovný ruch ako jedno z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich odvetví ekonomiky. Svetová rada pre cestovanie a turistický ruch (WTTC) združuje 70 predstaviteľov z celého sveta zo všetkých oblastí súvisiacich s cestovným ruchom. Prognózy rozvoja trhu služieb cestovného ruchu podľa WTTC. Objemy investícií do turistickej infraštruktúry ako rozhodujúci faktor rozhodnutia cudzincov navštíviť krajinu. Údaje o príjmoch z cestovného ruchu a návštevnosti jednotlivých krajín a oblastí sveta.