Dynamická ekonomika posílí prointegrační kurs Evropy - Jakš, Jaroslav
Praha - október 1995 - medzinárodná konferencia na tému "Nádeje, výzvy a riziká Európy na prelome storočí". Ekonomická sekcia konferencie - tri základné okruhy problémov - 1. postavenie Európy vo svetovom hospodárstve, 2. rozvojová ekonomická stratégia Európskej únie, 3. problémy spojené s rozšírením EÚ. Problémy s formovaním Európskej menovej únie (EMÚ). Ekonomické súvislosti rozšírenia EÚ o krajiny strednej a východnej Európy.