Zastavenie rastu možno očakávať až po roku 2000
Strednodobá prognóza kriminality Akadémie policajného zboru SR s dôrazom na násilnú, majetkovú a ekonomickú kriminalitu. Predpokladané príčiny majetkovej kriminality. Vzdelanostná štruktúra páchateľov. Obete kriminality. Spôsoby páchania krádeží. Nízka objasnenosť kriminality. Organizovaná a drogová kriminalita.