Ochrana rastlín pod zákonom - Majkútová, A.
Ochrana nášho územia proti zavlečeniu a rozšíreniu karanténnych škodlivých organizmov pri dovoze rastlín a rastlinných produktov. Rozdelenie kompetencií kontroly. Zákon o rastlinnolekárskej starostlivosti. Medzinárodná kodifikácia. Ochrana zdravia a životného prostredia. Certifikáty kvality vyvážaných výrobkov. Pokuty a sankcie.