Světová ekologická katastrofa nastupuje - Zeman, J.
Pôsobenie skleníkového efektu na Zem a jeho dôsledky. Hodnoty a teplotné rozdiely, ktoré boli zistené od počiatku 70. rokov 20. storočia v jednotlivých oblastiach sveta. Planetárne rekordy v moriach Antarktídy. Rast prírodných katastrof vo svete. Vplyv klimatických zmien na území Českej republiky.