Dlhy nemocníc sú dlhmi poisťovní - Košťálová-Mošková, Mária
Zadlženosť Nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch. Poddimenzované platby od Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Prevádzkové náklady, vyťaženosť lôžok, mzdy zdravotníckych pracovníkov. Nákup zdravotníckeho materiálu na úver. Prístup k pacientom.