Ekologické aspekty trhu a ekonomika rozhodovania Nové dimenzie a východiská obalového hospodárstva - Kollár, Vojtech
Obal ako ekonomický, sociálny a ekologický faktor. Ekonomické nástroje riešenia problematiky obalov. Zákony a nariadenia pre hospodárenie s obalmi v krajinách Európy. Návrh smernice EÚ o obaloch a odpadoch z obalov z r. 1993. Špecifiká slovenskej ekonomiky. Slovenský návrh zásad zákona o obaloch z r. 1994. Dôležitý je systémový prístup k obalovému hospodárstvu.