Norma úspešných: ISO 9000 Z medzinárodného seminára PHARE pre rozvoj vedy a techniky - Jemala, Ľubomír
Od roku 1996 vzniká povinnosť pre európskych výrobcov vlastniť certifikát akosti (kvality) podľa noriem radu ISO 9000. Nevyhnutnosť zmeny myslenia a konania manažérov v oblasti predvýrobných a výrobných i povýrobných etáp v slovenských podnikoch. Postupné uplatňovanie technických noriem IS0 9000-9004 vo svete vrátane Slovenskej republiky. Vystúpenia reprezentantov EÚ na prvom medzinárodnom seminári PHARE k problematike riadenia kvality.