K zákonu o státní statistické službě - Salajová, L.
Princípy právnej úpravy zákona o štátnej štatistickej službe v ČR. Vysvetlenie pojmov štátna štatistická služba, spravodajská jednotka. Postavenie ČSÚ. Orgány štátnej štatistickej služby. Česká štatistická rada. Administratívne zdroje údajov. Štatistika obyvateľstva. Poľnohospodárske súpisy a súčinnosť obcí. Ochrana individuálnych údajov. Zverejňovanie a poskytovanie štatistických informácií. Register ekonomických subjektov a identifikačné čísla.