Kritérium ziskovosti pri finančnom prenájme - Pinda, Ľudovít, 1958-
Rozoznávame dva druhy prenájmov: operačný a finančný. Operačný prenájom - umožňuje nájomcovi prevziať zariadenie do užívania na dobu kratšiu, než je jeho životnosť. Finančný prenájom - predstavuje finančnú transakciu, pri ktorej nájomca získava k dispozícii zariadenie na dlhšiu dobu jeho životnosti. Finančný prenájom a jeho analýza a definovanie.