Vzťahovo-systémová analýza ako metodologické východisko ekonómie životného prostredia a manažmentu cestovného ruchu - Hradský, Róbert
Vzťahovo-systémová metóda ako východisko porovnania prírodného a ekonomického systému. Dynamizmus prírodného systému. Biologická reprodukcia. Využitie vzťahovo-systémového prístupu v riadení cestovného ruchu.