Lidé nejsou hlupáci Může být poselstvím hypotézy racionálních očekávání - Žahour, Jan
Tohtoročnú Nobelovu cenu za ekonómiu prebral za svoju teoretickú prácu Robert E. Lucas z University of Chicago. Lucas rozpracoval a aplikoval hypotézu racionálnych očakávaní. Svojou prácou nadviazal na Miltona Friedmana. Hypotéza racionálnych očakávaní, trh práce a Phillipsova krivka. Použitie matematického modelu, modelové predpoklady. Presadenie Lucasovej teórie v hospodárskej praxi.