Lucasova "racionální očekávaní" oceněna
Udelenie Nobelovej ceny za ekonómiu americkému ekonómovi "monetaristickej" chicagskej školy v októbri 1995 za teóriu racionálnych očakávaní. Nositeľom Nobelovej ceny je Robert E. Lucas. Keynesisti a monetaristi, rozdiely v ich teóriách. Hlavné myšlienky Lucasovej teórie racionálnych očakávaní.