Rituál kolektívneho vyjednávania sa priblíži medzinárodným zvyklostiam - Vladárová, Marta
Novelizácia zákona č. 2/1991 Zb. o kolektívnom vyjednávaní. Platnosť a účinnosť kolektívnych zmlúv. Možnosť rozširovania zmlúv bez formálnych podmienok. Definovanie začiatku kolektívneho vyjednávania. Kolektívne spory, dlhá lehota pre sprostredkovateľa. Problematika štrajkov - vyhlásenie, začatie štrajku a účasť na štrajku.