Význam vzdelávania dospelých v Slovenskej republike v transformačnom procese a úloha podnikov v ďalšom vzdelávaní - Ďurďovičová, Marta, 1964-
Problematika vzdelávania dospelých v transformačnom procese SR. Potreba legislatívnej úpravy vzdelávania v SR. Základné smery vzdelávania - profesijné a všeobecné. Profesijne orientované vzdelávanie. Pracovná výučba, resp. cielené vyučovanie. Zmena pracovného miesta (pracovná rotácia). Nové problémy v podnikovej praxi - prenos zvláštnych úloh, vytváranie projektového tímu. Dopyt firiem po forme zácviku na pracovisku (on job). Prednosti novej formy vzdelávania - coaching. Význam zvyšovania vzdelanostnej úrovne prostredníctvom viacprofesnosti.