Protiinflační balík ČNB a jeho dopady - Machala, Karel
Česká národná banka znepokojená vysokým prílivom zahraničného kapitálu. Nové protiinflačné opatrenia ČNB zverejnené koncom mája 1995 - zmena základných sadzieb, regulácia prílivu krátkodobého zahraničného kapitálu, zvýšenie povinných minimálnych rezerv komerčných bánk. Ďalší vývoj úrokových sadzieb. Reakcia bánk na peňažnom trhu.