Zákon č.530/1990 Zb. o dlhopisoch
Úplné znenie zákona č.530/1990 Zb. o dlhopisoch v znení zákona č.600/1992 Zb. a č.194/1995 Z.z. I. Charakteristika a náležitosti dlhopisov. II. Povolenie na emisiu dlhopisov. III. Emisia a splácanie dlhopisov. IV. Osobitné druhy dlhopisov: hypotekárne záložné listy, štátne dlhopisy, komunálne obligácie, zamestnanecké obligácie. IV. Osobitné, prechodné a záverečné ustanovenia: sankcie, premlčanie, umorovanie, dlhopisy vydané pred účinnosťou zákona.