Bez úpravy legislatívy nemožno ozdraviť banky ani podniky - Kovalčík, J.
Realita úverových portfolií bánk na Slovensku (nové pravidlá klasifikácie pohľadávok podľa rizík). Najviac zaťažené banky rizikovými úvermi sú: VÚB, a.s. Bratislava, Slovenská sporiteľňa, a.s. Bratislava, Investičná a rozvojová banka, a.s. Bratislava. Banky musia svojou vlastnou podnikateľskou činnosťou prispieť k ozdraveniu podnikov. Pomoc štátu. Úpravy zákona o konkurze a vyrovnaní.