Je načase vytvoriť legislatívne podmienky na ozdravenie úverových portfolií bánk, upozorňujú predstavitelia bankového dohľadu NBS - Kovalčík, J.
Potreba riešenia problému zlých úverov slovenských bánk. Reštrukturalizácia bánk - spôsoby reštrukturalizácie (decentralizovaný, centralizovaný). Bankový dohľad NBS a jeho úloha v procese reštrukturalizácie. Nedostatočná legislatíva. Návrh riešenia problému - zriadenie inštitútu mimosúdneho vyrovnania, daňová problematika, časovo ohraničená pomoc štátu bankám formou podriadeného dlhu, nevyplácanie dividend akcionárom na určitý čas.