Štát sa podieľa na riešení zlých úverov vo všetkých reformných ekonomikách - Sobek, Otto
Existencia zlých úverov je kľúčovým problémom bankovníctva na Slovensku, aj v ostatných postkomunistických krajinách. Rôzne spôsoby riešenia zlého úverového portfolia v bývalom ČSFR, Maďarsku a Poľsku. Riešenie sa nezaobíde bez nárokov na štátny rozpočet. Základný predpoklad na riešenie problému zlých úverov je riešenie problému zlých podnikov.