Východní a střední Evropa v roce 2000 - Andrle, Alois
Analýza záverov publikácie "Východná a stredná Európa r. 2000" vydaná EÚ. Publikácia je venovaná ČR, Maďarsku, Poľsku a SR. Šesť tematických okruhov: 1. metodológia prechodu, 2. vonkajšie podmienky a medzinárodné väzby, 3. ekonomický vývoj, 4. sociálno-politická oblasť, 5. výchova, veda a techonológia, 6. regionálne a environmentálne dimenzie. Štúdia je koncipovaná chronologicky s východiskovou situáciou r. 1989.