Potravinová bezpečnosť - Rosinová, M.
Vymedzenie potravinovej bezpečnosti štátu a z nej odvodenú výživovú dostatočnosť obyvateľstva definuje Koncepcia agrárnej politiky SR. Vymedzenie prahu potravinovej bezpečnosti vychádza zo zásady udržať výrobné zdroje a objem výroby minimálne na úrovni 90 perc. predpokladanej úrovne reálnej spotreby pri základných komoditách na báze domácej poľnohospodárskej produkcie. Výsledky analýzy produkčného potenciálu pôd z pohľadu trvalo udržateľného rozvoja poľnohospodárstva.