Obchodní schodek ČR: skutečný či smyšlený? - Jonáš, Jiří
Vývoj schodku obchodnej bilancie a agregátny dopyt. Porovnanie vývoja v ČR a na Slovensku po rozdelení Federácie. Rozdielny vývoj oboch ekonomík. Rozdielny vývoj domáceho dopytu a následný vývoj platobnej bilancie. Schodok obchodnej bilancie ČR a udržateľnosť vonkajšej pozície. Faktory udržateľnosti schodku bežného účtu. Možné dopady pokračujúceho obchodného schodku v ČR.