Příčiny a důsledky deficitu obchodní bilance ČR - Dlouhý, V.
Analýza deficitu českej obchodnej bilancie v roku 1994-1995. Deficit, jeho výška, dynamika, príčiny a jeho pravdepodobný vývoj. Vývoj zahraničného obchodu v transformačnom období. Analýza príčin deficitu. Miera zrýchlenia dovozu a ďalšie faktory, ktoré celý deficit ovplyvňujú. Faktory rastu dovozu. Príčiny poklesu konkurencieschopnosti českého vývozu: a/ systémové, b/ inštitucionálne, c/ exogénne. Deficit a závery z analýzy príčin jeho vzniku. Dôsledky deficitu.