Agrárny sektor Českej a Slovenskej republiky sa javí únii ako najmenej problémový - Blaas, Gejza
Integrácia Slovenska do EÚ vo vzťahu k poľnohospodárstvu. Potreba reformy spoločnej agrárnej politiky EÚ (CAP). Stav slovenského poľnohospodárstva. Dve stratégie jeho začlenenia do EÚ. Bilancia obchodu agropotravinárskeho sektora SR s EÚ. Vývozné kvóty.