Ekologie a zisk nemusí být vždy jen v protikladu Program minimalizace odpadů Světového centra životního prostředí vykazuje rychlé pozitivní výsledky - Koníček, R.
Význam Programu minimalizácie odpadov (WMP - Waste Minimization Program) uskutočňuje Svetové centrum životného prostredia WEC -(World Environmental Center). Program WMP zameraný na redukciu odpadov vznikajúcich vo výrobnom prostredí. Projekty WMP aplikované v podnikoch v ČR. Výhody programov a ich vplyv na životné prostredie.