Národný program podpory zdravia - Chmelík, B.
Vypracovanie Národného programu podpory zdravia SR, ktorý schválila vláda SR v r.1991 a SNR v r.1992. Iniciovanie projektov a opatrení na zabezpečenie plnenia úloh programu. Zriadenie Národného centra podpory zdravia v Bratislave pre plnenie úloh aktualizovaného NPPZ. Šesť priorít programu podpory zdravia. Základné programy: 1. školy podporujúce zdravie, 2. CINDI-Slovensko: ozdravenie životného štýlu, 3. zdravé mestá, 4. zdravé pracoviská.