Letiská by mali slúžiť predovšetkým potrebám svojich regiónov Reštrukturalizácia letísk v SR by mala trvať do roku 1998 - Kazda, A.
Z poverenia vlády SR vypracovala kanadská firma Airport Planning Associates Inc. štúdiu, v ktorej sa zaoberala problematikou civilného letectva. Štúdia odporúčala vláde vypracovať projekt reštrukturalizácie. Tento bol vypracovaný v lete 1994, má 4 etapy. Do programu je zaradených 6 medzinárodných letísk: Bratislava, Košice, Poprad, Sliač, Piešťany, Žilina. Vytváranie fondu rozvoja letísk. Problematický vzťah letísk Bratislava a Viedeň.