Světovou chemii trápí asijská uzavřenost
Svetová konjunktúra v chemickom priemysle. Nárast cien chemických surovín v r.1994. Podiel chemickej výroby v Európe na svetovej produkcii. Trh chemických produktov v juhovýchodnej Ázii, jeho dynamika, sebestačnosť, ale uzavretosť. Problém amerických a európskych producentov na ázijskom trhu.