Prepolitizovanie privatizácie finančných inštitúcií môže ohroziť základy trhovej ekonomiky - Blažek, Petr
Možné scenáre privatizácie finančných inštitúcií: predaj podielov bánk ich klientom, privatizácia manažérmi, predaj akcií na trhu, privatizácia prostredníctvom strategického zahraničného investora, fúzie finančných inštitúcií. Autor charakterizuje negatíva jednotlivých scenárov a kritizuje snahu o koncentráciu hospodárskej a politickej moci.