Rating je známkou dôveryhodnosti štátu - Kovalčík, J.
Posúdenie úverovej bonity krajiny. Politické a ekonomické riziko. Medzinárodná ratingová škála 3 najvýznamnejších ratingových agentúr - Standard & Poor's, Moody's a Japan Bond & Research Institute.