Trh spotrebiteľov v západnej Európe - Egmond, T. van
Súčasné trendy v správaní sa spotrebiteľov v krajinách severnej a západnej Európy s dôrazom na správanie sa účastníkov cestovného ruchu. Podmienky rastu dovolenky na zotavenie sú závislé od ekonomického rozvoja krajiny. Najdôležitejšia podmienka súčasného rozmeru turistiky je vznik tzv. západného životného štýlu (vysoké spotrebné správanie sa spotrebiteľov).